12 Aralık 2015 Cumartesi

ŞEKER&SUGAR Pastry Club

Bu sabah keyifle uyanıp, ilk defa telaşlanmadan kahvaltımızı yaptık. Çocuklarımızı sakince uyandırdık 😊 okul zamanı haftaiçi koşturmaca arasında zaman su gibi akıp geçerken günü kaçırıyor insan.

Bu haftasonu Şeker&Sugar Pastry Club yeni ürün lansmanı vardı. Sabah metroya kadar yürüyüşümüzü yapıp, metro ile Kadıköy 'e, Deniz Otobüsü ile de Bakırköy'e geldik. Lansman için Titanic Port Hotel seçilmişti. Ulaşım kolay oldu.

Lansman Şeker&Sugar Pastry Club CEO'su Bayram Pak beyin konuşması ile başladı.


Şeker&Sugar Pastry Club olarak 33 Yıldır Pastacılık Sektöründe, 15 yıldır da butik pastacılığın içinde olduklarını belirttiler. Türkiye'de butik pastacılık 2010 yılı itibari ile yaygınlaştı. Biz de Butik Pstacılığa ilk olarak 2009 yılı sonuna doğru Sihirli Dokunuşlar adı ile girdik. 2013'te adımızı Parti Bahçesi adı ile değiştirdik. Iki kız kardeş olarak bu sektöre hiç bir eğitim almadan, internette yurtdışı sitelerinde yayınlanan butik pasta yapımı videoları yardımı ile kendimizi geliştirmeye başladık. Tabi bu işte ki en önemli malzememiz Şeker hamuru oldu. Biz de ilk olarak Şeker&Sugar Pastry Club hamuru ile tanıştık. 


Lansmanda ilk olarak dantel tozu tanıtıldı. Altın ve Gümüş renklerini çıkarmışlar. Yakında diğer renklerde (sarı-kırmızı-yeşil-mavi-kahve ve dark) parlak olacak şekilde piyasaya çıkaracaklarını da müjdelediler.


Fotoğraftaki gelin figüründe de gördüğünüz gibi, dantel çok güzel kullanılmış. Biz çok beğendik. Dantel tozu  çalışmasını Esra Akeroğlu (Düş mahsülleri fırını) bizlerle paylaştı.


Tüm ürünlerin nasıl kullanılacağını öğretebilmek için küçük bir akademi kurulmuş 👍 duyurulur...

Ayrıca ürün çiçek modelleme hamuru ve royal icing ürünleri de tanıtıldı. Yasemin Özdemir hanım (Sihirli Tomurcuklar) ve Sevgim Altıok (Şekerden Çiçeklerim) bizlere bu ürünleri nasıl kullanacağımızı göstermek için küçük bir eğitim verdi. 



Ve Türkiye de bir ilk! Çikolata hamuru ! Başka ülkelerde olan fakat kendi ülkemizde olmayan bu ürün oldukça da lezzetli. Şimdilik sadece beyaz rengini piyasaya sürüyorlar. Bu ürün için Belçika'da Dünya'nın en güzel Callebaut Çikolata'dan %60 oranında kullanarak Üretilen ( yani %100 kako Yağı ile) özel ve lezzetli bir ürün  ortaya çıkmış. Iyi ki bu firma ile anlaştılar :) tüm çikolata severlere hayırlı olsun...


Hiç yorum yok: